İsrail, Gazze Şeridi’nde insanlık dramını derinleştiriyor. Han Yunus’ta bir okula düzenlenen hava saldırısında en az 29 kişi hayatını kaybetti.

Şevket Dalboy

Filistin haber ajansı WAFA, okul binası ve çevresindeki çadırlarda barınan sivillerin saldırı sonucu öldüğünü bildirdi. Bu insanlar, daha önce evlerini terk etmek zorunda kalan masum sivillerdi.

İsrail: Hassas Bombalar Kullanıldı

İsrail ordusu, saldırıda hassas bombalar kullandığını ve hedefin Hamas savaşçıları olduğunu iddia etti. Ancak, sivil kayıplara dair raporların incelendiği belirtildi. Aynı zamanda Bureyc mülteci kampına düzenlenen saldırıda da 9 kişi hayatını kaybetti.

Türkiye’den Sert Tepki

Türkiye, İsrail’in Gazze’deki saldırılarına sert tepki gösterdi. Dışişleri Bakanlığı, “Han Yunus’ta ortaya çıkarılan toplu mezarlar ve son dört günde buradaki dört okulun hedef alınması, İsrail’in Filistin halkını topyekûn yok etmeyi amaçladığının somut birer kanıtıdır. Bu saldırılar, Netanyahu Hükümetinin ateşkes müzakerelerini baltalamayı hedeflediğini de göstermiştir” açıklamasında bulundu.

Devam Eden Ateşkes Görüşmeleri

Hamas ve İsrail arasındaki ateşkes görüşmeleri sürerken, Doha’da gerçekleştirilen istihbarat başkanları toplantısına ABD, Mısır ve Katar heyetleri katıldı. Ancak Hamas, devam eden bombardımanın görüşmeleri baltalayabileceği uyarısında bulundu.

İnsanlık Dramı: Gazze’de Hayatlar Yok Oluyor

Gazze’de yaşam koşulları her geçen gün daha da zorlaşıyor. Savaşın başından beri hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 38 bini geçti, 88 binden fazlası ise yaralandı. Gazze halkı, savaşın acımasız yüzüyle her gün karşı karşıya kalıyor. 7 çocuk annesi Um Tamer’in sözleri, yaşanan dramı özetliyor: “Gazze yerle bir oldu. Yedinci kez yer değiştirmek zorunda kalıyoruz. Bunu daha fazla kaldıramam. Bu ölümler de aşağılanma da yetti artık.”

Sessiz Kalmayın: Zulüm Her Yerde Zulümdür

İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği bu insanlık dışı saldırılar, dünya kamuoyunda sessizlikle karşılanmamalıdır. Güvenli bölge diye sığınılan yerlerde bile başlarına füze yağan masum çocuklar öldürülmeye devam ederken, insanlık susmayı tercih ediyor. Susma, haykır; insanlığını unutma. Zulüm, din, dil, ırk ayrımı gözetmez. Zulme sessiz kalma.