Baden-Württemberg’in en akışkan nehirlerinden biri olan Fils Nehri, taşma tehlikesiyle sınırlarını zorluyor. Yoğun yağışlar nedeniyle nehir yatağı dolmuş durumda ve nehir çevresindeki ağaçları söküp önüne kattığı her şeyi sürüklüyor.

Haber: Şevket Dalboy

Fils Nehri

Belediye personeli, taşkın riskine karşı nehir kenarında önlemler alıyor. Bu çalışmalara sağlık personeli de eşlik ediyor. Eski alçak köprülerde sıkışan ve sürüklenen ağaçları açarak, oluşan basınçtan köprülerin yıkılmasını önlemek için hummalı bir çalışma yürütülüyor.

Nehir çevresine toplanan kalabalıklar, endişeli gözlerle uzun yıllardır görmedikleri bu manzarayı kayıt altına alıyor. Belediye, kum torbalarıyla nehir çevresinde önlem alarak suyun şehirlere ve köylere yayılmasını engellemeye çalışıyor.

Normalde en az 3 metre yüksekliğinde nehir kenar duvarları olan Fils Nehri, şiddetli yağmurlar nedeniyle bu sınırlarını aşmış durumda. Her türlü önleme rağmen nehir kenarlarında dikkatli olmakta fayda var.

Yöre halkı, belediyenin ve acil durum ekiplerinin yönlendirmelerine uyarak güvenli alanlarda bulunmalı ve su seviyesinin düşmesini beklemelidir.